fbpx
Kundecenter
cookie
 x 
Kurv - 0.00 kr.

Kurv

Tom kurv

  • Hjem
  • VikingeNyt
  • Arkæologer finder to vikingesværd, der står oprejst i gravhøj.

Arkæologer finder to vikingesværd, der står oprejst i gravhøj

vikingesvaerd der sidder fast i grav

På en gravplads i nærheden af den svenske by Köping, der ligger sydvest for Stockholm, har arkæologer gjort et besynderligt fund: To vikingesværd, der for omkring 1.200 år siden blev efterladt i opretstående tilstand i to grave.

Arkæologerne opdagede det ene af sværdene i et område med cirka 100 grave, der stammer fra cirka år 600 til 1000, da de kunne se håndtaget stikke op af jorden i en af gravhøjene. Der er blevet fundet omkring 20 vikingesværd i området, men det er ifølge arkæologerne lidt af en sensation, at de har fundet de to eksemplarer uberørt og stående på den måde. 

vikingesvaerd der sidder fast i grav 2

(Udover sværdene blev der også fundet brændte menneske- og dyreknogler, en spillebrik, dele af en kam og bjørneklo i gravene. (Foto: Arkeologerna, Statens historiska museer - CC BY)

Det er desuden usædvanligt, at gravpladsen ser ud til at være blevet bygget ovenpå en gammel gård, forklarer en af arkæologerne bag opdagelsen, Fredrik Larsson.
 »Vi har undersøgt området i etaper. Under gravmarken findes gårdrester, der er ældre, fra bronzealder eller tidlig jernalder. Der er også tegn på jernfremstilling, så det er et meget komplekst sted,« siger Fredrik Larsson i pressemeddelelsen.

Arkæologerne har ikke et endegyldigt svar på, hvorfor sværdene var sat i gravene på den måde, men det er bemærkelsesværdigt, at de er sat meget lavt i jorden. 
Deres teori er derfor, at det har været meningen, at man har skullet kunne se og røre ved sværdene og på den måde mindes de døde. 

Her kan du finde et vedhæng med et legendarisk vikingesværd. 

 

Artiklen er bragt i Videnskab.dk den 1 nov. 2022 skrevet af Jso. 
Kilde: https://videnskab.dk/naturvidenskab/unikt-fund-arkaeologer-finder-to-vikingesvaerd-der-staar-oprejst-i-gravhoej?fbclid=IwAR1mDYuAO3L3I33ruCsyAWPzvjzhTFKEHy-tW3mrjrdoDTN8EuOXLJc7pq4&fs=e&s=cl

Copyright © 2022 Odins Klinge

Designed by AHEADworX

           
No Internet Connection