Skip to main content
cookie
 x 
Kurv - 0.00 kr.

Kurv

Tom kurv

Freja fra Tissø

Varenr. 06-313-15

525 kr.

Gaveindpakning

Description:

30 x 22 mm -

Freja er en betydelig figur i nordisk mytologi. Hun anses som værende en frugtbarhedsgudinde, der er knyttet til de helt centrale aspekter af livet; Fødsel, død, skæbne og kærlighed. Ifølge myten tilhører hun Vanernes slægt og kom til Asgård som gidsel, sammen med sin far Njord (Havet) og sin tvillingebror Frej. Her bliver hun gift med guden Od, der dog forlader hende og i sorg over dette, græder hun tårer af guld.

Hun beskrives som en Valkyrie der på Odins befaling, henter de udvalgte, faldne krigere med til Valhal.

Vi har arkæologisk belæg for, at Freja var en integreret del af vikingernes tro. For eksempel er der på Toftegård fundet en sølvfigur forestillende en kat, der meget vel kan symbolisere Frejas katte. Ligesom guldblik med valkyriemotiver fra samme sted, kan være ofre til Freja. Fra Tissø har vi et fint hængesmykke der forestiller en kvinde der vrider sit hår, hun tolkes som en afbildning af Freja. Ligeledes er der ved Tissø fundet dragtspænder, med motiver fra nordisk mytologi, der forestiller valkyrier, der tager imod de faldne krigere til hest. 

Passende kæder, f. eks.:
rævehale RH34/50 (ø op til 3,4 mm)
flettet kautschuck

× Progressive Web App | Add to Homescreen

Tryk på ikonet for at installere denne webapp på din iPhone/iPad. Progressive Web App | Share Button Og derefter Tilføj til startskærmen.

× Installer webapp
Mobile Phone
Offline - Ingen internetforbindelse
Offline - Ingen internetforbindelse