Skip to main content
cookie
 x 
Kurv - 0.00 kr.

Kurv

Tom kurv

Runesten

rune stenRunesten
Vi har fået produceret 9 forskellige runesten i miniatur udgave af de orginale sten.
Derfor kan du nu havde de historiske sten stående på din hylde, skrivebordet eller natbord til minde om vikingerne og vores historie de ristede ind i de kæmpe sten. så vi i dag stadig kan læse fortællingerne om de faldende kriger.
Det er nemlig hvad runesten er - det er til minde om de døde. Det var selvfølgelig kun de magtfulde og rige personer som fik en sten rejst efter deres død til minde om deres store gerninger og hæder de fortjente. 
Disse store kæmpe sten blev rejst for at blive set og malet i kraftige farver. stedet de blev rejst var typisk til trafikeret sted(veje eller broer) - så mange så muligt fik set stenen.
Det var ikke en gravplads men et mindested. 

Med disse runesten får du vikingerne tæt på - her får du navnene på dem som levede og døde - og om vikingernes rejser ud i verden, deres krigs bedrifter og om de skæbner vikingerne også levede med i deres tid. 

Rundt om i hele skandinavien finder man runesten - som er rejst i vikingetiden. Langt de fleste står i Sverige (over 3000) mens vi i Danmark har 250 stående.

Vi har derfor samlet lidt fra hele skandinavien - får de kan alle fortælle en historie og deres udsmykning er i særdeles særklasse.


     LÆS MERE OM VIKINGERNES RUNER HER     

Vores runesten er lavet i noget der hedder polystone - kort fortalt er det sten som bliver mast til stenmel - det bliver efterfølgende blandet med noget polyester og pyttet i støbeformen.
Denne blanding gør at når du løfter og føler på stenen, er den tung og kold. Det er en “rigtig” sten.  


De runesten vi har fået produceret er som følger: og du kan læse hver deres beskrivelses inde på hver enkel.

Den Store Runesten fra Jelling
Runesten fra Aarhus
Runesten fra Uppsala/SE
Runesten fra Uppsala/SE
Runesten "Ardre III" fra Gotland/SE
Ingvar runesten (SE)
Runesten fra Uppsala/SE
Runesten fra Hjermind
Ingvar runesten (SE)

Grundet den tunge vægt - kan vi kun sende runesten til pakkeshop. 


× Progressive Web App | Add to Homescreen

Tryk på ikonet for at installere denne webapp på din iPhone/iPad. Progressive Web App | Share Button Og derefter Tilføj til startskærmen.

× Installer webapp
Mobile Phone
Offline - Ingen internetforbindelse
Offline - Ingen internetforbindelse