Skip to main content
cookie
 x 
Kurv - 0.00 kr.

Kurv

Tom kurv

Kors fra Hiddensee

Varenr. 06-312-

790 kr.

Gaveindpakning

Description:

36 x 35 mm

Hængekors fra Hiddensee-skatten er dateret tilbage til år 970/980 e.kr.

Skatten blev fundet i 1872-1874. kopierne er det legendariske smykke er udstillet i Kulturhistorisk Museum Stralsund i Tyskland.

Hiddensee-smykket regnes for at være Tysklands ’Guldhorn’ og er så ekstraordinært, at det må tilskrives en konge eller i det mindste en person fra absolut højeste samfundslag

Alle 16 dele er af guld, de fleste med filigran og granulering, med en samlet vægt på ca. 600 g. Skatten består af en flettet halsring, et cirkulært spænde og 14 hængesmykker til samlet ophængning, hvoraf de ti er korsformede med fuglehoved.

Smykkerne er sandsynligvis fremstillet i Danmark i slutningen af 900-t.

Det viser et stort og tre små kors og er forsynet med et fuglehoved som hovedmotiv. Kombinationen af materialet og
smykkeformene er noget særligt, og lign. er der kun blevet fundet i Haithabu og York (begge i Tyskland).

I 2017 var en kopi af smykket udstillet til Danmarks Borgcenter i Vordingborg. Kopien var udlånt af Stralsund Museum og presse formene fra det originale smykke udlånt af Vikingemuseum Hedeby.

I august blev det stjålet fra museet af to mænd, der flygtede i en bil sydpå. De blev fanget kort efter, da de ville ad Storstrømsbroen, da en langsomt kørende mejetærsker blokerede hele broen. oktober blev de stjålne genstande udstillet igen. Tyvene modtog en dom på to års fængsel i januar 2018.

× Progressive Web App | Add to Homescreen

Tryk på ikonet for at installere denne webapp på din iPhone/iPad. Progressive Web App | Share Button Og derefter Tilføj til startskærmen.

× Installer webapp
Mobile Phone
Offline - Ingen internetforbindelse
Offline - Ingen internetforbindelse