Skip to main content
cookie
 x 
Kurv - 0.00 kr.

Kurv

Tom kurv

Odins spydet Gungner, ('Det rystende')

Varenr. 06-327-5

330 kr.

Gaveindpakning

Description:

50mm x 10mm
Stikspyd, sværd og økse var vikingernes foretrukne våben, og spydspidserne blev fremstillet omhyggeligt og til tider pyntet med graveringer el. andet.

Forskellige fund af spydspidser, f. eks. fra Borgen Fyrkat ved Hobro (Jylland) eller Rønnebæksholm (Sjælland), udstillet på Danmarks Nationalmuseum, har givet inspiration til dette hængesmykke.

Odins spyd Gungner, Gungnir, ('Det rystende'),

Når vikingerne gik i krig, var det i troen på at Odin kunne vie deres modstander og dømme dem til døden - Men ligeledes kunne Odin også dræbe ens egne. Selve vielsen var indledningsvis at spyddet Gungner blev kastet ud over slagmarken. Der er også fortællinger om at vikinger i dødsøjeblikket kunne vie sig til Odin ved at ridse sig selv med et spyd. 

I den ældre Edda fortælle det hvordan loke smigrer dværgene og får spydet - Spydet er beskrevet som at være så velbalanceret, at det kunne ramme ethvert mål, uanset kasterens dygtighed eller styrke og vil trænge igennem alt. Ifl. sagaen Sigrifumál er der hugget runer ind i spidsen på Gungner - så runemagien følger trofast Odin. Gungner symboliserer Odins hersker status og hans position som krigsgud.

i den yngre Edda vil Odin ridde mod slagmarken ved Ragnarok - klædt i fuldt kampuniform og bevæbnet med Gungner - og vil kaste spyddet mod Fenrisulven som derved vil starte Ragnarok og aserne og vanernes endelige. som det er beskrevet i Vølvens Spådom.   

Passende Kæder, f. eks.
rævehale RH18/45 (op til ø 1,8)
læderkæde

× Progressive Web App | Add to Homescreen

Tryk på ikonet for at installere denne webapp på din iPhone/iPad. Progressive Web App | Share Button Og derefter Tilføj til startskærmen.

× Installer webapp
Mobile Phone
Offline - Ingen internetforbindelse
Offline - Ingen internetforbindelse